TRAVEL SOMMER

BARE HOPP I DET: Ungdommene koste seg på hyttetur til Kinsbakken.

Har du sett en gjeng ungdommer triksende på en vegg, løpende med filmkamera eller luktet den deilige matlukta fra våre nye kokker i Groruddalen?

Også i år har bydel Grorud hatt et tettpakket program med kurs, turer og aktiviteter for ungdommer.

Kanskje du bør følge litt ekstra med på restaurantbransjen i nabolaget framover? Etter sommerens kokkekurs har vi nemlig fått en gjeng kreative kokkespirer. Da det viste seg at kokken ble syk etter første kursdag, fant ungdommene ut at de selv skulle bestemme maten på dag nummer to. Mesterkokkene endte dermed opp med en egenkomponert grønnsakssuppe, og den ble oppkalt etter første bokstav i hvert av deltakernes navn.

Andre du bør holde øynene oppe for er våre nye filmskapere. Romsås fikk nemlig besøk av Ibrahim Mursal fra Frie Filmere. Ungdommene lærte å lage manus, filme og klippe, og endte opp med hele to filmer på to dager. Ibrahim skryter av ungdommene:

«De likte godt den praktiske delen og de var veldig, veldig flinke og talentfulle»

Ungdommene kunne også bryne seg på Parkour. Parkour er en idrett om å komme seg fra A til B på mest effektiv måte ved hjelp av sin egen kropp. De lærte både freerunning og hvordan man raskest kommer fra et punkt til et annet. Instruktør Sofian Boukili (19) fra Romsås syntes de var veldig engasjerte.

«Ingen ville lage bråk eller tulle, de var der for å lære. Positiv energi er smittsomt, og jeg hadde det veldig gøy.»

Det ble også arrangert hyttetur til Kinsbakken for alle mellom 10 og 12 år. På turen ble det både kos, utflukter og bading med bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide. Nayab Hussain (17) var med som ungdomsarbeider og fotograf, og hadde spesielt to favoritter.

«Det beste var turen til Foldvik Familiepark. Det var så gøy å være ute alle sammen, og drive med forskjellige aktiviteter! Samtidig likte jeg å dra til Farris bad og være på stranden i den deilige sommervarmen i Larvik.»

Les mer om sommeraktivitetene eller om noen av ungdommene som har hatt sommerjobb gjennom Aktiv i Grorud.

Se bilder fra årets ferieklubb
(klikk for større bilder)

 

Tekst: Ida Marlene Aasegg Johnsen
Foto: Nayab Hussain