– SOMMEREN BLIR MORSOM OG UFORGLEMMELIG

Her kan du lese omNayab Hussain (17) for å høre hvor hun har jobbet i sommer.

sommer2016sommerjobbidajohnsen2Hvor jobber du i sommer?

Jeg har vært med på sommeraktivitetene som klubbene i bydelen arrangerer.

– I følge meg lever jeg allerede drømmen min siden jeg får muligheten til å jobbe med disse juniorene.

Hvorfor ville du ha sommerjobb?

Jeg søkte på sommerjobb fordi det å jobbe med barn og unge er min drøm, jeg vil bli barne- og ungdomsarbeider. I følge meg lever jeg allerede drømmen min siden jeg får muligheten til å jobbe med disse juniorene.

Hvordan er det å ha jobb?

Det å ha jobb er faktisk annerledes en det vanlige. Du har plikter og regler du må følge, og det er ting du ikke kan gjøre på jobb som du ellers ville ha gjort. Så på den ene siden så er det bra, men man kan jo bli sliten også.

Hva går en vanlig arbeidsdag ut på?

For meg så var en vanlig arbeidsdag å se etter barna jeg fikk ansvar for, passe på å ta med meg førstehjelpsskrinet, få barna til å pakke matpakke før vi drar på tur, ta opptelling og andre generelle ting som du må passe på.

Hva lærer du av å jobbe?

Jeg har lært er at alle barn er forskjellige, men samtidig så har de masse til felles.

Hva har du lyst til å jobbe med når du blir voksen?

Jeg skal studere psykologi eller barnevernspedagog og i tillegg til det skal jeg jobbe på min lokale klubb, Ammerud Aktivitetssenter.

– Jeg har tatt med meg masse minner fra min sommerjobb i 2016.

Hvorfor bør andre søke sommerjobb?

Jeg mener at folk burde søke sommerjobb fordi man lærer mye, får erfaring og sommeren blir morsom og uforglemmelig. Jeg har tatt med meg masse minner fra min sommerjobb i 2016.

Les flere intervjuer med ungdom som har jobb gjennom Aktiv i Grorud.

Tekst og foto: Ida Marlene Aasegg Johnsen