NO BOYS ALLOWED

Visste du at det finnes jentegrupper som er helt gratis for jenter mellom 13 og 18 år i bydel Grorud? Raven Romsås, Ammerudklubben og Kalbakkenklubben kan by på både nye bekjentskaper, hyttetur, tacokveld, klatrepark, henna-maling og temadager om blant annet fordommer og vennskap.

Lone og Selma går på hver sin jentegruppe på Kalbakken og Ammerudklubben

Lone og Selma går på hver sin jentegruppe på Kalbakken og Ammerudklubben

Selma Arrah Fremstad Ngale (13) fra Ammerud Skole og Lone Haugen Pedersen (14) fra Apalløkka Skole har vært med på jentegruppe denne våren og synes det er et fint sted å få nye venner. Selma synes også det kan være greit uten gutter noen ganger.

– Når det er gutter der så pleier det ofte å bli sånn kleint og guttene kan være ganske barnslige. Men når det er jenter så tør man å være ganske åpen egentlig

Lone supplerer; – Vi kan snakke om ting som liksom jenter snakker om som ikke gutter skal få vite

Treretters, lazerspill og fordommer

Jentegruppene skal gi ungdommene et pusterom fra hverdagen der man kan knytte nye vennskap og få nye opplevelser. Hensikten er å motivere jentene til å bli trygge på seg selv, sette tydelige grenser og styrke positive verdier og holdninger. En gang i uka møtes jentene enten på sin tilhørende klubb, på temakvelder med alle tre gruppene, eller ut på tur. Lone synes det var ekstra hyggelig den gangen alle tre jentegruppene dro ut for å spise treretters middag.

– Det var veldig koselig å være i byen med de andre og bare sitte å spise og snakke sammen og sånn

Selma synes det var gøy den gangen de dro på Megazone for å være med på lazerspill, konkurrere i den oppblåsbare hinderløypa og ri på rodeo-okse. Hun anbefaler andre å begynne på jentegruppe fordi det er spennende og fordi man møter nye folk, i tillegg til at man lærer ting man kanskje ikke visste fra før.

– Jeg har lært noen nye ord også, jeg visste for eksempel ikke helt hva fordommer betydde før i dag

Vil du være med på jentegruppe?

Etter sommerferien vil det bli opptak til ny jentegruppe. Kjenner du noen som kunne ha vært interessert i å starte til høsten? Ta kontakt på post@aktivigrorud.com for mer info.

Tekst og foto: Ida Marlene Aasegg Johnsen.