– NÅ ER JEG OG ØYSTEIN SOM BRØDRE

Her kan du lese om Anujan Kathirkamalingam (16) for å høre hvor han har jobbet i sommer.

Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide og Anujan på kontoret

Team WIN: Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide og Anujan på kontoret


Hvor jobber du i sommer?

Jeg er assistent for bydelsdirektøren.

Hvorfor ville du ha sommerjobb?

Først og fremst søkte jeg som barnehageassistent, men en dag ble jeg ringt opp av Ida og fortalt at bydelsdirektøren trengte en assistent. Jeg ble nysgjerrig og spurte om hun var sikker på at jeg kom til å klare å jobbe for bydelsdirektøren. Men jeg leste litt om han og nå er jeg og Øystein som brødre her. Vi er familie. Walla, mann.

– Jeg har lært å være tålmodig og å være en god leder.

Hvordan er det å ha jobb?

Det er fantastisk, det kan ikke beskrives med ett ord. Det er hardt og lærerikt. Jeg har lært å være tålmodig og å være en god leder. Jeg jobber med alle her, fordi en god leder må jobbe med de rundt seg og være sosial.

Hva går en vanlig arbeidsdag ut på?

Nå jobber jeg med en presentasjon som handler om hvordan det er å være ung i bydelen. Jeg har fått kommunikasjonsoppgaver, jeg har vært på NRK, på ledermøter, og jeg fikk sitte ved selveste bydelsdirektøren på seminar.

– Man kan være så god man vil, men hvis man ikke er til å stole på så nytter det ikke.

Hva lærer du av å jobbe?

Respekt. Jeg har lært mer om disiplin, det å være presis og sosial. Det er noe av det aller viktigste man fanger opp. Og man er avhengige av hverandre – man kan være så god man vil, men hvis man ikke er til å stole på så nytter det ikke.

– Øystein er det nye forbildet mitt.

Hva har du lyst til å jobbe med når du blir voksen?

Aller først var planen å bli politiker og sånt. Drømmen var statsminister. Men nå er den mer å bli en god leder og noe i den retningen. Jeg har lyst til å bygge meg opp til å bli en leder. Øystein er det nye forbildet mitt.

Hvorfor bør andre søke sommerjobb?

For det første er det lærerikt. Og man får ikke bare penger, men også en god CV. Man får bidra til å være et godt forbilde, og man får en god referanse. Når bydelen tilbyr et så bra tilbud er det verdt å søke.

Les flere intervjuer med ungdom som har jobb gjennom Aktiv i Grorud.

Tekst: Ida Marlene Aasegg Johnsen
Foto: Mari Petersen Nordby