LEKSEKAFE PÅ KALBAKKENKLUBBEN

DSCF0433

Kalbakkenklubben har åpen leksekafe 3 dager i uken. Der kan barn og unge kommer etter skolen, spise mat, gjøre lekser og være sammen med andre.

Leksekafeen er vanligvis åpen tirsdager, onsdager og torsdager fra kl. 14-16.30. Det er gratis å komme inn, og en matporsjon koster 5-10 kr.

Leksekafeen er et tilbud klubben har valgt å opprette, da mange er ferdig tidlig på skolen og ønsker seg et sted å være. På leksekafeen er det et stillerom for å arbeide med lekser, datamaskiner til å gjøre skolearbeid på, et kafeområde der man kan spise, snakke sammen og spille brettspill, og klubbens øvrige rom der man kan spille FIFA fotballspill, biljard og se på film en gang i blant.

– Vi vektlegger at det skal være et inkluderende miljø der det føles hyggelig, trygt og godt å komme etter skolen. Barna som går her er også veldig flinke til å hjelpe til. De hjelper hverandre med lekser, og de hjelper til på kjøkkenet, sier klubbleder Ann Kristin Pettersen.

Den første timen etter skoleslutt er det ikke lov til å spille eller bråke på leksekafeen. Da skal det være tilrettelagt for lekselesing. Utover ettermiddagen, tas spillene frem og matserveringen starter. Det er barna selv som lager maten og serverer.

Les intervjuer med noen av barna nedenfor bildet:

DSCF0441

Melanie Sara Vitharanage

Melanie er 12 år, og bor sammen med sine to foreldre, to søsken og en hund. Hun elsker å tegne, danse, gå på riding og elsker magetopper.

Hvor ofte går du på leksekafeen?

– Nesten hver gang.

Hva kan man gjøre der?

– Være med venner, gjøre lekser og spise.

Hvordan har du det på leksekafeen?

– Bra, det er alltid noen å snakke med der og få gode råd.

 

DSCF0447

Martina V Sanjali og Havi Karim:

Martina og Havi er 10 og 11 år. Havi liker å synge og danse, og hun går på turning og bordtennis på Kalbakkenklubben. Martina går også på bordtennis. Begge elsker å være med venner og være litt tullete.

Er det viktig å ha et tilbud etter skolen?

Havi: – Ja, fordi mange har foreldre fra forskjellige land som kanskje ikke kan så godt norsk. Det er viktig å ha et sted å gjøre lekser og noen å gjøre de sammen med. Man har mer lyst til å gjøre leksene når man har det gøy, enn når man kjeder seg.

Martina: – Det beste er at det er hyggelige folk å snakke med her, og være seg selv.

Hva betyr det å ha matservering der?

Martina: – Det er viktig å spise litt, og det er god og ny, spennende mat.

Havi: – Det er veldig viktig å ha kjøkken med matservering fordi folk ikke går rett hjem fra skolen. På butikken får man bare kjøpt dårlig mat. Her er det ordentlig mat så man blir mett, og får ro i hjernen.

DSCF0450

Alladin Belghach:

Alladin er 12 år. Han liker å være sammen med venner, og liker å imponere folk litt med å vise ting han kan. Han liker å trene Taikwondo, være ute og å ha samtaler og diskutere ting.

Hva synes du om at klubben har leksekafe?

– Jeg liker det veldig mye. Her er det mer åpent og ikke så strengt, det er lov til å snakke sammen. Når jeg hørte at leksekafeen ble åpnet, ble jeg veldig glad.

Kan du beskrive leksekafeen til noen som ikke har vært der før?

Det er et sted der du kan være med venner, sitte og gjøre lekser, se på  film eller lage mat… Ganske god mat! Jeg ville anbefalt det til de fleste.

DSCF0456