PUBLIKUMSREKORD PÅ UNGDOMSSCENEN

Oslo Faenskap

Oslo Faenskap

Høy ungdomsfaktor

Under årets Granittrock var ungdommene sterkt representert. Granittrock Ungdomsscenen leverte varene og satte publikumsrekord med Honningbarna, Razika og Oslo Faenskap på plakaten. Ungdomsrådet hadde sin egen stand med informasjon, og fritidsklubbene hadde en  mini-fritidsklubb på plass!

Granittrock Ungdomscenen organiseres og styres av ungdommer fra Fyrhuset Musikkverksted og Stovner Rockefabrikk. I samarbeid med de ansatte på aktivitetshusene planlegges alt fra booking og tekniske behov, til backstage og artistoppvertning. I 2015 har Ungdomsscenen tatt steget ned på fotballbanen og stod nærmere hovedscenen, både fysisk og i konsertprogram. Bookingen i år har vært en fantastisk miks av talenter fra Fyrhuset Musikkverksted og Stovner Rockefabrikk som Trym Romslo, Ashai og The Swingers, samt etablerte norske bandnavn som Honningbarna, Razika, Hjerteslag og Oslo Faenskap. Det var en fantastisk stemning på festivalen, og da Honningbarna dro på med sin Punk/Rock skal det på et tidspunkt ha vært opp i mot 5000 publikummere. Det er rekord! Både ungdommene og bandene var veldig fornøyde med gjennomføringen av årets festival og gleder seg allerede til neste års produksjon.

Populære stands med full aktivitet

Ungdomstilbudene i bydelen var godt representert og hadde stands under årets Granittrock. Ungdomsrådet stilte opp med stand der de delte informasjon. Fritidsklubbene hadde rigget opp en mini-fritidsklubb der besøkende kunne slå seg ned og spille en omgang bordfotball eller fotballspillet FIFA på Playstation. Det var tydelig et populært tilbud, da teltet var stappfullt av besøkende. Standen var populær både blant ungdom, voksne og politikere på besøk.

I tillegg til å jobbe med ungdomsscenen hadde Fyrhuset Musikkverksted og Stovner Rockefabrikk også en flott stand på festivalen som ble veldig godt besøkt. Her kunne aspirerende barn- og unge få prøve seg på både trommer, keyboard bass og gitar og det var ikke tvil om at dette falt i smak hos publikummet på Granittrock 2015.