FLERE UNGE AKTIVITETSLEDERE LÆRES OPP

Patrik aktivitetsleder

Patrik Hammerås (til høyre) er aktivitetsleder og organiserer aktiviteter for familier og unge.

 

I mars arrangeres en ny runde med aktivitetslederkurs for unge. Det er et kurs for ungdom mellom 16 og 20 år, og gir kompetanse til å lede idrettsaktiviteter og lek for barn, unge og aktive mennesker i alle aldre.

Prosjektet er et samarbeid mellom Idrettens samarbeidsutvalg i bydel Grorud og områdeløft Ammerud. Tanken er å styrke ungdomsarbeidet både i klubbene og utenfor, og gi et tilbud om aktivitet til de som ikke driver med organisert idrett, i følge prosjektleder Vidar Benjaminsen. Ungdommene som gjennomfører kurset, kan deretter jobbe som aktivitetsledere og gjennomføre arrangementer og aktiviteter for befolkningen i bydel Grorud. «Akkurat nå bruker vi Lillomarka Arena til Aktiv Søndag i bydel Grorud. Der kan familier og barn delta på forskjellige utendørsaktiviteter som å stå på langrenn og ake om vinteren, og ha andre aktiviteter om sommeren. Fokuset er på å komme sammen og bruke uteområdene i nærområdet» sier Benjaminsen. I tillegg stiller aktivitetslederne opp ved andre arrangementer som Ammeruddagene og Vinterlekene på Ammerud. De vurderer å utvide til å også ha aktiviteter ved den nye «Muscle beach» og tunellen, to store byggeprosjekter som pågår nå. Flere aktivitetsledere har fått trenerjobber i idrettsklubbene sine etter kurset. «Aktivitetslederne gjør en kjempefin jobb!» ifølge Benjaminsen.

Skiaktiviteter

Tre aktivitetsledere om jobben:

Hajira Jee er 18 år. Hun bor på Ammerud og har bodd der alle 18 år. For å bli aktivitetsleder, gikk hun først gjennom to kurs, som deretter gav jobbmuligheter. Nå holder aktivitetslederne på hver søndag med sitt eget opplegg i Lillomarka arena. «Som aktivitetsleder planlegger vi sammen ulike aktiviteter for barna. Deretter går vi ut i praksis og hjelper til underveis. Det beste med å være aktivitetsleder er å få møtt så mange barn. Store og små hvor alle barna har ulike vaner, mestringsnivåer og oppfattelse. Så det er kjempe morsomt å få være der og gjenoppleve min barndom», sier Jee.

Saman Rana er 19 år, og bor også på Ammerud. «Vi har blitt sendt på forskjellige type oppdrag for bydel Grorud, men nå har vi et fast eget opplegg ved Lillomarka hvor vi stiller opp med lån av utstyr (ski bl.a). Det beste med å være aktivitetsleder er å få være med å arrangere ulike aktiviteter for barn og voksne, og få muligheten med å oppleve det sammen med dem», synes Rana.

Patrik Hammerås er 16 år og bor på Romsås. «Jeg ble forespurt om jeg kunne være hjelpetrener for et mini-lag for Romsås I.L, noe jeg takket ja til. Deretter meldte de meg på et lederkurs som skulle gi meg innblikk i hvordan man skal veilede yngre barn. Dette kurset førte også til at jeg ble en aktivitetsleder. Å være en aktivitetsleder går ut på å samarbeide om forskjellige opp gaver fra store til små. Vi jobber mest med å holde barn i Groruddalen i aktivitet. Et av prosjektene vi jobber med er «Aktiv søndag i bydel Grorud». Gjennom vinteren har det vært stor fokus på ski siden det ikke er så mange som gjør selv. Da fikk vi et hurtig ski-kurs av lederen vår Vidar Benjaminsen som er tidligere VM-Mester i skiorientering. Det beste med å være aktivitets leder må vel være å tilbringe tid med de yngre. Det er så morsomt å se dem jobbe med mestrings opplevelsen. Det er også morsomt å se et engasjement blant folkene i bydelen» sier Hammerås.